Žol Der i Dario Nimčević pobedili, Aleksa Veličković drugi, Marko Danilović treći na trci u Seksardu!

posted in: Stare vesti | 0

Lep vikend srpskih biciklista u Mađarskoj. Grupa od skoro 30 biciklista pod vođstvom selektora juniora Saše Gajčića učestvovala je na trci u Seksardu i osvojili su dva prva, jedno drugo i jedno treće mesto!
Žolt Der reprezentativac kragujevačkg Radničkog, iako je startovao jedini iz Srbije pobedio je u trci za elitu, a prvo mesto pripalo je i mlađem kadetu subotičkog Spartaka Dariju Nimčeviću. Junior aranđelovačke Šumadije Aleksa Veličković zauzeo je drugo mesto u svojoj konkurenciji, a treći je u trci omladinaca bio Marko Danilović iz čačanskog Borca.

U kadetskoj trci četvrto i peto mesto zauzeli su mladi vozači Partizana Luka Kotur i Aleksandar Mitić. Četvrti i peti u juniorskoj trci bili su Uroš Jovanović iz Šumadije i Miloš Borisavljević iz kraljevačkog Metalca.
– Mislim da bi Veličković, koji je odlično vozio, pobedio u juniorskoj trci, da se domaći biciklisti nisu poslužili malom prevarom. Pošto su juniori i seniori startovali zajedno, mađarskog juniora su mađarski seniori pustili da ode, a mi nismo znali da je junior, mislili smo da je senior  i nismo ispratili taj beg – kaže Gajičić.- Ovo je bila dobra trening trka, sa konkurencijom primerenom ovom periodu sezone. Pravi test je kroz desetak dana na jakoj trci u blizini Treviza u Italiji gde startuju najjači juniori iz regiona. Tu ćemo videti gde smo i koliko vredimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.