Žolt Der osmi na trci u Miškolcu, nova tri olimpijska boda za Srbiju

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog zauzeo je osmo mesto na u prvom delu „Centralno – evropske trke“ (kategorija 1.2) u Miškolcu u Mađarskoj i osvojio tri nova olimpijska boda na konto Srbije!
– Žolt Der je sa još osmoricom vozača bio u sjajnom begu ali im je u finišu oko 157 km dugačke trke, ostatak karavana prišao na dvadesetak sekundi – kaže Miroljub Krstić šef struke u niškom Železničar MBN koji vodi srpske bicikliste na dve trke u Mađarskoj…

– Na žalost, bio je bez pomoći nekog od drugova iz ekipe u grupi i najviše je vukao da se sačuva mala prednost pred karavanom, tako da u samom finiošu nije mogao da isprati stalne “skokove“ i probije se eventualno do pobedničkog postolja.
Pobedio je Hrvat Kvasina iz Loborike koji je sa suvozačem Kišerlovskim bio najaktivniji u završnici. Među 20 plasirala su se još dva vozača Srbije, Goran Šmelcerović iz kragujevačkog Radničkog i Marko Stanković iz Metalca. U reoprezentaciji su još Dragan Spasić, Esad Hasanović i Jovan Zekavica (Partizan „Pauer muv“).
U nedelju 24. jula reprezentacija Srbije voziće na drugoj trci ove serije, takođe u kategoriji 1.2 u Budimpešti na stazi od 135 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.