Američki maser sa srpskim biciklistama na priprema u Bjeloj!

posted in: Rezultati | 0
Srpski biciklisti na pripremama ispred hotela Mirela

Velika grupa srpskih biciklista otputovala je na prve zimske pripreme u organizaciji Biciklističkog  saveza Srbije, koje će se održati u hotelu „Vila Mirela“ u Bjeloj. Selektor Radiša Čubrić radiće sa 20- tak vozača do 12 februara, ali ukoliko vremenske prilike u Srbiji budu loše, pripreme će se na Jadranu produžiti, kako bi se prva zvanična trka reprezentacije u sezoni „Trofej slovenačke zajednice“ u Trstu 7. marta dočekala u punoj formi!


– Sa nama na pripremama biće i američki fizioterapeut Brajan Dogi, koji je malo vozio i sa Stevićem u SAD, a bio je i talentovani fudbaler i igrao u Trećoj engleskoj ligi – kaže Čubrić. – Zna biciklizam u prste i ostaće sa nama cele sezone. U stručnom timu je i mehaničar Božidar Jovanović. Program je obiman, ali ćemo se truditi da treninge tako osmislimo da odgovaraju i starijim i mlađim vozačima…
Jedna grupa bicklista iz profi tima Partizan Srbija već je bila u „Vili Mirela“ i oduševljeni su uslovima i gostoprimstvom:
– Uslovi na ovakvim pripremama su veoma važni, napori se, ukoliko je sve dobro, lakše podnose- smatra Čubrić. – U ovoj fazi neće sa nama raditi Predrag Prokić iz kragujevačkog Radničkog jer se razboleo, kao Dejan Vidaković iz apatinskog Asa zbog obaveza, pa sam priključio mladog Svetislava Blagojevića iz Partizana i Marka Račića iz kraljevačkog Metalca. Tražiću red, rad i disciplinu, stariji moraju da daju primer, a mlađi da što više nauče. U Trst, gde je prošle godine Hasanović osvojio sjajno drugo mesto u jakoj konkurenciji preko 200 biciklista, ići će reprezentacija Srbije i profi tim Partizan – Srbija.
Na priprema će biti: Ivan Stević, Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara, Nebojša Jovanović, Nikola Stefanović (Partizan Srbija), Jovan Zekavica (Borac – Partizan Srbija), Gabor Kasa (Spartak Subotica), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić, Jovan Rajković i Dejan Marić (Železničar MBN, Niš), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo), Marko Vuleta Đukanov (As Apatin), Aleksa Marić (Crvena zvezda)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.