Biciklisti Borca primili trofeje za prošlogodišnji kup Srbije

posted in: Vesti | 0

Za svoje plasmane u Kupu Srbije za 2019.godinu, trofeje dobili kadet Dejan Cogoljević, mladji kadet Boško Veličić, senior Stefan Stefanović i ekipe mladjih kadeta, juniora i seniora.

Na svečanoj sednici Biciklističkog saveza Srbije koja je održana u subotu 08.02.2020.godine u Beogradu u Skupštini opštine Voždovac, uručena su priznanja za ostvarene plasmane u Kupu Srbije za 2019.godinu. Kup Srbije je sistem od 10 trka koje se održavaju tokom jedne kalendarske godine, na kojima se osvajaju bodovi za generalni plasman u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji kadeta Dejan Cogoljević je osvojio ubedljivo prvo mesto.

U kategoriji mladjih kadeta, pojedinačno Boško Veličić osvojio je drugo mesto, kao i ekipa BORCA.

U kategoriji juniora, ekipa BORCA osvojila je drugo mesto.

U kategoriji seniora, pojedinačno Stefan Stefanović osvojio je treće mesto, a ekipa BORCA bila je druga. Da najbolji takmičari BORCA nisu zbog reprezentativnih obaveza propustili većinu domaćih trka ne bi se postavljalo pitanje pobednika kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

U saradnji Biciklističkog saveza Srbije i Turske biciklističke federacije, naš savez je kao pomoć dobio 12 kvalitetnih bicikala, koje su podeljene klubovima za svoje mladje takmičare koji su već pokazali svoj potencijal. Jedan od bicikala pripao je i BORCU, odnosno sada kadetu Bošku Veličiću. 

Po završetku svečane sednice BSS-a, najperspektivniji mladi članovi BORCA u saradnji sa Biciklističkim savezom Beograda otišli su na osmodnevne pripreme u Bar. Seniori Stefan Stefanović i Marko Danilović, dan uoči svečane sednice otišli su sa reprezentacijom Srbije na tronedeljne pripreme u Tursku, Alanja. U okviru ovih priprema imaće i pet-šest trka iz kalendara svetske biciklističke federacije. Na ovaj način imaće najbolje pripreme do sada pred nastupajuću sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.