Tri medalje za bicikliste Borca na prvenstvu Srbije u ciklo krosu

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu drugo mesto osvojili kadet Dejan Cogoljević I masters Bojan Vasović dok je kadet Boško Veličić osvojio treće mesto.

Prvenstvo Srbije u ciklo krosu održano je u nedelju 26.01.2020.godine na Srebrnom jezeru. Ove godine prvenstvo je održano u više nego povoljnim vremenskim uslovima jer je temperatura vazduha bila 15 stepeni i staza je bila skroz suva.

Mladji kadeti vozili su trku dugu 4 kruga po 1800m. Od takmičara Borca nastupio je Matija Peković, koji je imao veoma dobar start i na polovini staze bio je drugoplasiran, medjutim tada mu je pukao lanac na biciklu i morao je da odustane.

Kadeti i mastersi vozili su zajedno stazu dugu 6 krugova po 1800m. Dejan Cogoljević i Boško Veličić su pokazali dobu vožnju, ali ovaj put bolji od njih je bio takmičar iz Kraljeva Bojović Luka. Ipak njihovo drugo i treće mesto je lep nagoveštaj predstojeće sezone. Masters Bojan Vasović ponovio je dobru vožnju od prošle nedelje i ubedljivo je bio najbolji u svojoj starosnoj kategoriji, ali kako je bilo proglašenje u apsolutnoj kategoriji on je osvojio drugo mesto.

Juniori i seniori vozili su zajedno stazu dugu 10 krugova po 1800m. U ovoj trci nastupili su junior Aleksa Radmilac i mladji senior Bogdan Milošević. Njih dvojica su se predstavili u pristojnom izdanju. Obojica su osvojili 6 mesto u svojoj kategoriji, s tim da je Bogdan Milošević u kategoriji mladjih seniora bio treći, ali proglašenje je bilo samo u apsolutnoj kategoriji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.