Pobeda Dejana Cogoljevića na ciklo krosu u Rumi

posted in: Vesti | 0

Na trci ZIMSKE LIGE DUNAVSKOG KUPA održane u Rumi, kadet biciklističkog kluba BORAC, Dejan Cogoljević osvojio prvo mesto, a mladji kadet Matija Peković treće mesto.

U okviru ZIMSKE LIGE DUNAVSKOG KUPA u nedelju 19.01.2020.godine održana je biciklistička trka u disciplini ciklo-kros u Rumi. Vozilo se na veoma zahtevnoj kružnoj stazi kod Borkovačkog jezera. Na stazi pored asfaltnog dela trebalo je savladati dosta dugačke stepenice, zaledjeni zemljani spust, šumsku stazu, prirodne prepreke… Biciklistički klub BORAC ovakva takmičenja koristi da se premosti duga zimska pauza, da se nastupi sa mladjim kategorijama kojima je ovo odlična prilika da steknu neophodno iskustvo i rutinu u rukovanju sa svojim sportskim rekvizitom-biciklom.

U kategoriji mladjih kadeta, koji su vozili dva kruga od po 1600m, Matija Peković i pored dosta lošeg starta uspeo je da na kraju osvoji treće mesto.

U kategoriji kadeta, koji su vozili zajedno sa seniorima i juniorima 40 minuta plus jedan krug, Dejan Cogoljević i Boško Veličić sjajno su startovali. Oni su u konkurenciji dosta starijih biciklista na prvo trčanje uz stepenice bili prvi i sebi izgradili odličnu poziciju za dalji tok trke. Dejan Cogoljević uspeva do kraja trke da se održi medju vodećima i na kraju u ukupnom plasmanu osvaja drugo mesto, a u svojoj kategoriji ubedljivo osvaja prvo mesto. Boško Veličić je tokom trke malo zaostao, ali je bio drugoplasiran u svojoj kategoriji, ali na sredini trke puca mu lanac na biciklu, pa je morao da odustane.

U kategoriji juniora nastupio je Aleksa Radmilac, koji je takodje vozio trku od 40 munuta plus jedan krug, teško se borio sa zahtevnim preprekama na stazi i u svojoj kategoriji osvojio je četvrto mesto. U ovoj trci nastupio je i masters (veteran) Bojan Vasović, koji je sjajno vozio sa dosta mladjim takmičarima, sve vreme zajedno je bio sa Dejanom Cogoljevićem i kada se očekivala njegova sigurna pobeda u svojoj kategoriji u zadnjem krugu menjač mu je uleteo u žice i morao je da odustane.

Naredne nedelje bicikliste očekuje Prvenstvo Srbije u disciplini ciklo kros, koje se održava na Srebrnom jezeru.

Seniori BORCA nalaze se na pripremama u Crnoj Gori-Šušanj, gde vredno skupljju kilometražu u svojim nogama i spremaju se predstojeću sezonu. Prema planu biciklističkog saveza Srbije, oni bi trebali u februaru da otputuju sa reprezentacijom Srbije na tronedeljne pripreme u Tursku u okviru kojih bi imali i 4-5 trka iz kalendara Euro toura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.