BICIKLISTIMA BORCA NOVI OLIMPIJSKI BODOVI NA TRCI “TOUR OF AEGEAN” U TURSKOJ

posted in: Vesti | 0

Jovan-Zekavica-na-pobednickom-postolju-u-TurskojNa medjunarodnoj biciklističkoj trci “Tour of AEGEAN”održanoj u Turskoj biciklista Borca Jovan Zekavica osvojio treće mesto u četvrtoj etapi i nova dva boda u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju, a Marko Danilović osmo mesto u generalnom plasmanu i nova tri boda.

Biciklistička Reprezentacija Srbije nastupila je na medjunarodnoj biciklističkoj trci “Tour of AEGEAN” održanoj u centralnoj Turskoj u gradu Pamukkale, od 22-25.oktobra ove godine. U sastavu Reprezentacije nastupili su čačanski biciklisti Jovan Zekavica, Marko Danilović, Stefan Stefanović i Goran Antonijević. Ova trka bila je zadnja trka u okviru Euro toura, a samim tim i zadnja trka u sistemu kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju iduće godine. Ovaj put u satavu Reprezentacije Srbije nije bilo najboljeg srpskog bicikliste Ivana Stevića, tako da je sav teret spao na čačanske bicikliste. Oni su svoj zadatak ispunili, Jovan Zekavica je u zadnjoj etapi osvojio treće mesto i nova dva boda, a Marko Danilović je u generalnom plasmanu osvojio osmo mesto i nova tri boda u saldu Srbije. U generalnom plasmanu pojedinaca Jovan Zekavica osvojio je deveto mesto, ali na žalost taj plasman nije donosio Olimpijske bodove. Veliki doprinos ovim rezultatima dali su i Stefan Stefanović, 20 mesto u generalnom plasmanu i Goran Antonijvić, 23 mesto, koji su žrtvovali svoj plasman zarad uspeha svojih klupskih drugova. Trku je pobedio tuski biciklista Ahmet Orken.

Kako je biciklistička sezona završena sa sigurnošću se može reći da će Srbija na Olimpijskim igrama u Riju iduće godine imati i dva predstavnika u biciklističkom sportu. Konačna lista biće objavljena na kraju godine, ali već sada je sve jasno, Srbija je skupila dovoljno kvalifikacionih bodova, a tome su veliki doprinos dali čačanski biciklisti. Kvotu je ispunila nacija, a ko će nastupiti od pojedinaca odrediće se iduće godine, ali sigurno da su medju ozbiljnim kandidatima Marko Danilović, Stefan Stefanović i Jovan Zekavica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.