Biciklistima Partizana najbolji, Borcu i Metalcu po dve titule!

posted in: Stare vesti | 0
Žolt Der – Partizan

Liga Srbije u drumskom biciklizmu završena je trkom u Aranđelovcu, jer je niški Železničra MBN obavestio da ne može da organizuje poslednju trku 24. oktobra. Kako piše u saopštenju „nije dobio odobrenje saobraćajne policije“. Ova trka je po kalendaru bila planirana 10. oktobra, ali je prvo odložena i na kraju i otkazana.
Po dve titule imaju Partizan Srbija (obe u eliti – pojedinačno Žolt Der i ekipno), Metalac iz Kraljeva (mlađi kadet Darko Devedžić i ekipno u konkurenciji kadeta) i čačanski Borac (kadet Stefan Stafanović i ekipno u kategoriji juniora). Po jednu titulu imaju Spartak iz Subotice (mlađi kadeti –ekipno) i niški Železničar MBN (Marko Bogdanović, juniori).


U kategoriji elita, članovi jedinog srpskog profi tima „Partizan Srbija“ su dominirali i napunili postolje! U deset trka njihovi biciklisti su pobedili  čak osam puta: pobednik lige Žolt Der tri puta (završio sa 536 bodova), drugoplasirani Esad Hasanović je imao 321 bod i jednu pobedu a trećeplasirani Ivan Stević 291 poena (dve pobede) i po jednom su slavili Eugenij Sobal i Nikola Kozomara. Po jedan trijumf imali su i Aleksandar Dukić (Železničar MBN) i Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac). Četvrtoplasirani Marko Stanković izMetalca sa 259 bodova je najbolje plasirani vozač do 23 godine.  Na listi su 52 vozača sa bodovima.
Partizan je  pobedio i u ekipnom plasmanu u eliti sa 770 bodova i sedam pobeda, drugi je Železničar MBN iz Niša sa 620 bodova i dve pobede, a treći kraljevački Metalac sa 500 bodova. Jednu ekipnu pobedu ove sezone imao je i apatinski As. U bodovanju ekipa bilo je devet klubova.
Juniori su vozili deset trka i na kraju je 30 biciklista upisalo poene. Pobedio je Marko Bogdanović iz Železničara MBN (Niš)  sa 434 poena (dve pobede), Miloš Stojanović (Metalac) je drugi sa 375 poena, a treći je Marko Danilović (Borac) sa 355 poena (dve pobede). Četvrtoplasirani Uroš Jovanović (Šumadija) imao je 288 poena i dve pobede, a po jednom su trijumfovali u Ligi Srbije i Aleksa Veličković (Šumadija), Srđan Filipović (Borac), Lazar Jovanović (Borac) i Đorđe Stevanović (Železničar MBN).

Stefan Stefanović – Borac

Čačanski Borac je imao najbolju juniorsku ekipu sa 570 bodova (pet pobeda), drugi je Metalac iz Kraljeva sa 430 (jedna pobeda) a treća Šumadija iz Aranđelovca sa 200 poena (dve pobede). Četiri kluba (četvrta je Crvena zvezda) upisala su  bodove ove godine u Ligi Srbije.
Stefan Stefanović (Borac, Čačak) je najbolji kadet. U 12 trka (40 kadeta osvajalo bodove), pobedio je četiri puta i sakupio 661 bod. Pratila su ga, do poslednjeg metra, dva vozača Metalca Miloš Borisavljević 631 bod (dve pobede) i Marko Polumirac 441 poen (jedna pobeda).  Biciklisti Borca Luka Samardžić i Duško Jovanović su pobeđivali po jednom u ligi, baš kao i vozači Partizana Aleksandar Mitić i Stefan Jovanović. Dario Marton iz apatinskog Asa takođe ima jednu pobedu.
Kraljevački Metalac je ubedljivo osvojio ekipnu kadetsku titulu sa 1.080 poena (osam pobeda), drugi je čačanski Borac sa 890 poena (tri pobede) a treći Partizan sa 560 poena i jednom pobedom. Ukupno je pet ekipa osvajalo poene.
Darko Devedžić, mlađi kadet Metalca, pobedio je u Ligi Srbije sa 790 bodova i šest pobeda i po tome je najtrofejniji učesnik ove sezone! Njegov najveći rival Nemanja Dugalić (Borac) je sakupio na drugom mestu 700 bodova (tri pobede), dok je treći Dario Nimčević (Spartak) sa 510 poena. Biciklisti Metalca iz Kraljeva su zabeležili još dve pobede:

Jovana Erić – Metalac

mlada Jelena Erić je zauzela četvrto mesto u generalnom plasmanu (vozile su dve devojčice, Jovana Jovanović iz valjevskog Bobe je 29.) sa 335 bodova (upisala jednu pobedu), dok je još jedan trofej u Kraljevo doneo Stefan Jovanović. Po broju pobeda u trkama u ovoj kategoriji Metalac je  neprikosnoven: u osam od 11 trka pobedili su njegovi vozači!
Subotički Spartak, koji je uvek imao odličnu biciklističku školu, pobedio je u ekipnoj konkurenciji za mlađe kadete sa 660 bodova i tri pobede. Metalac ga je pratio sa 650 bodova (pet pobeda), dok je Novi Pazar treći sa 570 bodova (dve pobede). Jednu ekipnu pobedu upisao je i Borac u konkurenciji šest ekipa sa bodovima.
U drumskom biciklizmu najuspešniji  u 2009. bili su su – elita: Ivan Stević (Partizan) i ekipno Železničar MBN (Niš), do 23 godine: Aleksandar Dukić  (Železničar MBN), juniori: Nikola Stefanović (Partizan) i Partizan, kadeti: Lazar Jovanović (Borac) i Borac (Čačak) i mlađi kadeti: Luka Samardžić (Borac) i Metalac (Kraljevo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.