Žolt Der ostavio dobar utsak na Tajvanu

posted in: Stare vesti | 0

Srpski profesionalac Žolt Der biciklista profi ekipe Partizan Srbija, vratio se sa Tajvana gde je bio na probi i razgovorima sa menadžerskom timom profi selekcija Džajant Azija.

– Na žalsot, nismo mogli da isupunimo ceo program trka zbog tajfuna koji je odložio skoro sve manifestacije. Vozili smo samo jednu trku od 60 km sa usponom na planinu od 2.000 metara. Pobedio je Španac Amets Čuruka ispred Slovenca Valjaveca, ja sam završio na sedmom mestu, tako da sam, nadam se, ostavio dobar utisak – kažeŽolt Der. – Međutim, nismo ništa dogovorili, obećali su da će da mi se jave kada budu konačno sagledali situaciju sa sponzorima za narednu sezonu. U celini, uslovi koje sam postavio prihvatljivi su za njih i očekujem uskoro i konačan odgovor.

Oskar Fereire i Žolt Der

Svetska kriza dobro je prodrmala biciklistički sport. Žolt Der je u toku boravka na Tajvanu, čuo mnoge priče i uverio se da u svakoj ima dosta istine:

– Vozači iz SAD i Azije, pa i iz Evrope, nude da dođu u ekipu samo da bi vozili, praktično ne traže ni platu ni ugovor. To je strašno, bukvalno je srušen sistem i više nema nikavog kriterijuma vrednosti i kvaliteta. To nije dobro za svetski biciklizam i sigurno će naneti štetu ako potraje…

Loše vreme nije sprečilo pobednika ovogodišnje Lige Srbije u drumskom biciklizmu Žolta Dera da obiđe i neke znamenitosti Tajvana:

– Posetio sam i jednu od najviših zgrada na svetu Tajpej 101, obišao sam, koliko je bilo vremena i koliko mi je tajfun dozvolio, i grad. U celini, bio je ovo veoma lep izlet, organizatori su nam obećali da će nas okupiti u dogodine, sa nadom da će biti i bolje vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.