Borisavljević na kraju 43 na trcu u Austriji

posted in: Stare vesti | 0

Miloš Borisavljević kadetski reprezentativac kraljevačkog Metalca, osvojio je na kraju 43. mestu u generalnom plasmanu na kadetskoj trci „Asvo jugentur“ u Austriji. U konkurenciji blizu 150 biciklista iz 25 ekipa, od toga 17 nacionalnih selekcija, Borisavljević je u poslednjoj, četvrtoj, etapi oko Bad Tacmandorfa od oko 80 kilometra zauzeo 35. mesto u vremenu pobednika Nemca Paskala Akermana ali mu je i to bilo dovoljno da se sa 49. pozicije pomeri na 43. mesto u ukupnom poretku.

– Bio je jedini naš junak na megdanu najboljim svetskim kadetima u poslednjoj etapi – kaže selektor seniorske reprezentacije Srbije Radiša Čubrić koji je na ovoj prestižnoj trci vodio kadetski tim. – Etapa je bila veoma teška i dinamična, bilo je dosta begova  i „cepanja“ karavana, ali su se na kraju grupe spajale. Šteta što nije bilo jače brdo u završnici, da ostanu grupice, mislim da bi Borisavljević u takvoj situaciji došao u prvih deset!

Akerman je pobedio i u generalnom plasmanu i osvojio roze majicu ispred Belijanca Verušuerea i Austrijanca Jegera. Na trci su vozili i Luka Samardžić (Borac), Marko Polumirac (Metalac), Stefan Stefanović (Borac), Aleksandar Mitić i Luka Kotur (obojica Partizan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.