CCN Metalac nastavlja projekat “Prvi Srbin na Tur de Fransu”

posted in: Vesti | 0

KRALjEVO, 9. januar (Info centar)

– Radiša Čibrić, šef stručnog štaba biciklista kraljevačkog CCN Metalca i u 2014. će nastaviti projekat zacrtan još pre nekoliko godina “Prvi Srbin na Tur de Fransu”!
– Ne odustajem, iako ima mnogo prepreka na tom putu, jer smatram da Kraljevo kao grad duge bicklističke tradicije može da u narednih nekoliko godina iznedri biciklistu koji će voziti na najčuvenojoj trci na svetu. Sve što radimo u klubu je usmerno ka tome. Svake godine “iskoči” po neki talentovan vozač, lane je to bio Miloš Borisavljević a pratila su ga dva bisera srpskog biciklizma mlada Jelena Erić i od ove godine junior Dušan Rajović, u 2013. najbolji kadet Srbije. Uz podršku Grada Kraljeva i pomoć sponzora firmi CCN, Belt, Radijatori, BAS, NELT i restorana Sunce, prošle godine smo imali izuzetne rezultate koji su i pravi putokaz, ali i ohrabrenje, da uprkos svim teškoćama možemo da očekujemo i svetlo na kraju tunela u kome se našao naš, ni malo jeftin, sport – smatra Radiša Čubrić…
Italijanski klub Mantovani, gde je od janura trebalo da vozi Miloš Borisavljević, sa žaljenjem je otkazao gostoprimstvo mladom srpskom asu?
– Razumemo ih, kriza je velika i u zemlji biciklizma kakva je Italija i smanjili su broj stranaca u svojim timovima da bi otvorili vrata domaćim biciklistima. Ovo nas je prisililo da se okrenemo “planu B” i da pojačamo naš program na najkvalitetnijim inostranim trkama. Imamo odličnu ekipu, iako je Marko Stanković potpisao za kragujevački Radnički: Borisavljević, Polumirac, Miladinović, Filipović, M. Stojanović…Iz mladog pogona na drum će Čukić, Bažalac, N. Stojanović, Veličković…Ove sezne dominiraće OBK Beograd sa iskusnim Stevićem i Jovanvićem i mladim, ali već afirmisanim Kozomarom i Marićem. I čačanski Borac ima tim za poštovanje, sa Zekavicom, Danilovićem i Stefanovićem… Kragujevčani takođe imaju dobar seniorski sastav. Mi ne možemo da dajemo nagrade za trke naše Lige kao neki drugi klubovi ali možemo za uzvrat da ponudimo učešće na svim jakim trkama u regionu- objasnio je Čubrić.
Sezonu počinjete u februaru “Velikom nagradom Izole” u Sloveniji?
– Ta trka je “vezana” za prireme koje će naš mladi tim sprovesti na Severnom Jadranu. Posle Slovenije idemo na trku u Izrael takođe u 2.2 kategoriji, a u aprilu planirane su trke u Grčkoj i naša “Banjaluka – Beograd”. Dobar glas o CCN Metalcu, koji je deo međunarodnog tima i za koji su registrovani “legionari” iz Finske preko Rusije do Australije, se daleko čuo i pomogao nam da obezbedimo pozive za neke od najatraktvnijih trka i u Aziji, u Iranu, Kataru, Kini… Važno je da znamo i kakav je program reprezentacije zbog Borisavljevića i ostalih kandidata kako bismo na vreme planirali naše učešće na trkama u inostranstvu. Očekujemo na tom planu konkretniju pomoć BSS uz puno razumevanje za tešku finansijsku situaciju u celom našem sportu – naglasio je Čubrić.
Odustali ste od učešća Erićeve i Rajovića na ciklo kros prvenstvu sveta početkom februara u Holandiji?
– Ostali smo bez podrške BSS, a klub nije u mogućnosti da sam sprovede i program priprema i odlazak na SP. Sredstva ćemo usmeriti na jake klupske pripreme na Jadranu i učešće na trkama u februaru i martu – najavio je Radiša Čubrić.
Čubrić je na kraju zahvalio i sponzorima, pre svega firmi CCN sa kojim je produžen ugovor:
– CCN je u Aziji gigant u proizvodnji sportske opreme i konkurent je američkom “Čempion sistemu”. U pitanju je rivalstvo jednako onome između Adidasa i Pume. Sponzor za bicikle u 2014. nam je Kolosi, a za kacige Renking. Interesantno da smo u Srbiju, koja je za takve velike firme malo tržište, doveli dva rivala, jer “Čempion sistem” oprema našu reprezentaciju. Naravno, očekujemo i još bolju saradnju i podršku društveno sportskih organizacija grada Kraljeva. Nećemo, i pored toga, imati budžet kao neki drugi srpski klubovi, ali sam siguran da ćemo imati najbolji međunarodni program u kome će se, uveren sam, na prvi način afirmisati pre svega mladi Jelena Erić i Dušan Rajović, a da će se Miloš Borisavljević potvrditi kao vozač za velika dela – zaključio je Radiša Čubrić.

Comments are closed.