Čubrić odabrao ekipu za trku „Oko Slovačke“

posted in: Stare vesti | 0

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odabrao je ekipu za trku „Oko Slovačke“ (kategorija 2.2) koja startuje u subotu 4. juna etapom od 150 km u mestu Novaki, a završava se posle osam etapa 11. juna u Čunovu pojedinačnim hronometrom na 31,94 km!

– Idemo u najjačem sastavu jer su nam neophodni olimpijski bodovi – rekao je Čubrić pred put. – Voziće Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Jovan Zekavica, Esad Hasanović iz Partizan „Pauer muva“, Dragan Spasić čiji je matični klub Železničar MBN iz Niša, Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog i Gabor Kasa čiji je matični klub Spartak iz Subotice. Trka je veoma teška, sa dobrom konkurencijom i posebno će biti naporna šesta, najduža, etapa od 184 km…


I u planinskom biciklizmu, međunarodni izazovi su pred srpskim biciklistima ovog vikenda. U Kapodakiji u Turskoj, reprezentacija u planinskom biciklizmu koju će voditi Nemanja Vajs, voziče na trci C 2 kategorije takođe za olimpijsku rang listu. U sastavu su Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Aleksa Marić (Crvena zvezda), Ivan Jovanović (Progresiv) i dve dame Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) i Nikoleta Mitrović (Orlovac „Sistem FTO“).
– Đurđić je dobio od poznatog turskog proizvođača bicikala Salkana novi bicikl i voziće na njemu na ovoj trci – kaže Nemanja Vajs.- Jovana Crnogorac je već u sponzorskom timu Salkana. Očekujemo nove svetske bodove na ovoj prestižnoj trci.
Na domaćem drumu u nedelju su dve trke – „Velika nagrada Čubure“ koja će se bodovati za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu i „Oranje kup“ u Kuli na kojoj mogu da se osvoje poeni za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu. Takođe, na Novosadskom sajmu voziće se u nedelju 5. juna i dve trke „Dunavskog kupa“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.