Čubrić: „Padovi pokvarili planove“

posted in: Vesti | 0

 

Beograd, 20. JUN (Info centar).

– Radiša Čubrić, proslavljeni kraljevački biciklista i trener, sportski direktor kraljevačkog CCN Metalca, posle 56. trke „Kroz Srbiju“ završene u Mladenovcu, sa zadovoljstvom ističe da je mladi vozač ovog kluba Dušan Rajović (rođen 1997) bio najuspešniji srpski vozač po broju plasmana među prvih deset u etapama. Četiri puta se našao u „top ten“ sedmi u drugoj, šesti u četvrtoj, peti u petoj i šesti u šestoj etapi!
– Na žalost, nismo uspeli ono što smo planirali da se nađe i na pobedničkom postolju u sprinterskim etapama – kaže Čubrić.- Došli smo na trku sa velikim ambicijama i dobro pripremljeni, ali bilo je nekoliko padova, koje ne možete da predvidite i planovi su se izjalovili. Tu posebno mislim na Dejana Marića koji je došao izuzetno motivisan, ali je bio u padu u prvoj etapi, kada je Stević slomio ključnu kost i potom, iako je bio u skoro svakom begu i odlično vozio u brdima, nikako nije uspeo da se približi postolju. U tom padu je bio i Rajović, koji je upravo u toj etapi zaradio bonifikacije na prolaznim ciljevima i da je stigao u grupi bio bi veoma visoko u generalom plasmanu.

rsz_radisa_cubric_2
Čubrić naglašava da je u celini zadovoljan učinkom mlade ekipe (od šestorice vozača, četvorica su ispod 23 godine) i jedino ga je razočarao postupak Nikole Kozomare, koji je diskvalifikovan sa trke zbog koškanja i nesportskog postupka prema rumuinskom biciklisti iz Tušnada Danileom Kristom.
– Nije to smeo da uradi, naneo je štetu sebi, ali i ugledu kluba. Kozomara je dobar vozač, mnogo smo ove godine uložili u njega i očekivali smo da pokaže šta može. Neprijatno sam, takođe, iznenađen i postupkom vozača Partizana koji su „lovili“ odbeglu grpu u kojoj je bio i Dejan Marić u etapi do Vrnjačke Banje. Razumeo bih da su vukli vozači Bakua ili italijanskih ekipa…Mogli smo da imamo vozača na postolju…
Što se tiče same trke Čubrić je istakao da su organizatori poslovično dobro sproveli trku na atraktivnoj, ali i zahtevnoj stazi uz izvanredno obezbeđenje MUP Srbije:
– Nekoliko etapa su bile zaista teške, peli smo se na Taru i Zlatibor, a etapa od 197 km od Novog Pazara do Sokobanje bila je pravi izazov za mlađe bicikliste, pogotovo zbog velike vrućine. Što se tiče konkurenciji, suštinski je bilo malo kvalitetnih ekipa i vozača. Odskočili su biciklisti iz Azerbejdžana, u toj ekipi su dva odlična internacionalca, pobednik ovogodišnje trke Slovenac Mugerli i sjajni Hrvat, dvostruki pobednik trke „Kroz Srbiju“ Kvasina. U „top pet“ su još dve italijanske ekipe, austrijski Tirol i turski Brisaspor. I Minsk je imao dvojicu-trojicu odličnih vozača. Mi smo završili na desetom mestu od 21 selecije koliko je startovalo u Beogradu i time donekle možemo da budemo zadovoljni.
Najbolje plasirani biciklista CCN Metalca u generalnom poretku: 25. Dušan Rajović.
Najbolji pasmani biciklista CCN Metalca po etapama – prva: 18. Kozomara, druga: 7. Rajović, 14. Miloš Borisavljević, treća: 21. Marić, četvrta: 6. Rajović, peta: 5. Rajović, šesta: 6. Rajović.
Brdski ciljevi: 12. Borisavljević, 13. Marić.
Prolazani ciljevi: 10. Rajović
Najborbeniji vozači „Trofej Bore Ivkovića“: 8. Rajović.

(SUTRA: Govri sportski direktor čačanskog Borca Dragan Dostanić)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.