Danilović 44. junior na Šampionatu Evrope u Ofidi

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklista, juniorski reprezentativac čačanskog Borca Marko Danilović zauzeo je 44. mesto u konkurenciji 49 biciklista u vožnji na hronometar na Šampionatu Evrope u italijanskom gradu Ofidi.
– Danilović je odlično vozio sve dok mu nije pukla guma na zadnjem točku –kaže selektor juniora Saša Gajičić.- Izgubili smo dosta vremena dok smo je promenili i nije moglo bolje. Nadam seda će u drumskoj trci 16. jula imati više sreće. Startovaće i Đorđe Stevanović (Železničar MBN, Niš), Aleksa Veličković, Uroš Jovanovića (obojica Šumadija Biro plan, Aranđelovac) i Miloš Borisavljević (Metalac)…


U drumskoj trci za vozače do 23 godine starovaće Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka i Jovan Zekavica čiji je matični klub Borac a sada vozi za Partizan Pauer muv.
– Na žalost, pred sam polazak za Ofidu, Gajičić mi je javio da sudije nisu dale startni broj za mladu Jelenu Erić iz kraljevačkog Metalca koju smo prijavili za juniorsku trku. Znali smo da će biti problema jer je još kadetkinja, pa smo nekoliko puta urgirali u Evropskoj biciklističkoj uniji da dobijemo potvrdu da može da startuje i sve je bilo u do juče redu. Međutim, sudije su presudile, verovatno posle tehničkog sastanka i Erićeva je na žalost ostala kod kuće – kaže selektor seniora Radiša Čubrić koji će pratiti Kasu i Zekavicu.
Na Šampionatu Evrope u Ofidi i vožnji na hronometar pobedio je Italijan Betiol, drugo mesto pripalo je Francuzu Žužeu a treće Rusu Jadkilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.