Srbija sa osmoro učesnika na Šampionatu Evrope u Ofidi

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklizam predstavljaće osmoro takmičara i takmičarki na Šampionatu Evrope od 14. do 17. jula u italijanskom mestu Ofida blizu jadranske obale na oko 80 km od Ankone.
Selektor seniora Radiša Čubrić računa na dva vozača do 23 godine Gabora Kasu (Spartak, Subotica) i Jovana Zekavicu (matični klub Borac, vozi za Partizan „Pauer muv“), dok se selektor juniorske reprezentacije Saša Gajičić odlučio za Đorđa Stevanovića (Železničar MBN, Niš), Aleksu Veličkovića, Uroša Jovanovića (obojica Šumaidja Biro plan, Aranđelovac), Miloša Borisavljevića (Metalac) i Marka Danilovića (Borac, Čačak). Prvi put u istoriji Srbija će imati predstavnicu u trci za juniorke. Startovaće Jelena Erić iz kraljevačkog Metalca, koja je još kadetkinja ali je dobila dozvolu da učestvuje u juniorskoj trci! Ove godine je osvojila i seniorsku titulu u drumskoj vožnji na Šampionatu Srbije, prošle godine je bila najbolja juniorka!
– Prvi će na stazu Marko Danilović 14. jula u vožnji na hronometar i to će biti jedini naš predstavnik u ovoj disciplini – kaže slektor Gajičić, koji je sa Veličkovićem, Jovanovićem, Danilovićem i Borisavljeviće već stigao u Ofidu, gradić koji je prošle godine bio domaćin svetskog juniorskog šampionata.- Staza za drumsku trku za juniore i vozače do 23 godine je veoma zahtevna, čeka nas i paklena vrućina…


Selektor Čubrić će u četvrtak 14. jula krenuti ka Ofidi sa Kasom, Zekavicom, Stevanovićem i Erićevom.
– Kasa nije vozio trku u Slovačkoj, napravio je mali predah da se odmori od trke Kroz Srbiju i trke u Turskoj, a Zekavica je normalno radio pa očekujem dobre plasmane u Ofidi. Neka se ponovi prošla godina, kada je Kasa bio 19. a Zekavica 20. na EŠ u Ankari i možemo da budemo zadovoljni, iako je sportski tražiti i borbu za neke pozicije mnogo bliže vrhu. Mnogo očekujem od mlade Jelene Erić, koja je najveći talent koga smo imali. Povredila se, malo je boli koleno ali sa nadam da će nas dobro predstaviti u trci za juniorke 17. jula.
Drumska trka za juniore je 16. jula a za vozače do 23 godine 17. jula.
Na Šampionatima Evrope najbolji plasman zabeležio je 2003. Nebojša Jovanović osvajanjem šestog mesta u drumskoj trci za vozače do 23 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.