Planinci voze za titule u nedelju 17. jula na Vlasini

posted in: Stare vesti | 0

Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu održaće se 17. jula na na Vlasinskom jezeru u organizaciji BSS, kluba Orlovac Sistem FTO iz Crne Trave i Turističke organizacije Surdulice.
– Sezona je u punom jeku i očekujemo dobro pripreljene takmičare i uzbudljive borbe na veoma atraktivnoj stazi – kaže selektor za planinski biciklizam Ivan Davosir.- Ujedno, ovo će biti i dobra provera kandidata za reprezentaciju jer nas u naredna dva meseca očekuje Šampionat Evrope u Slovačkoj i potom i Prvenstvo sveta u Švajcarskoj…


Prve trke startuju na kružnoj stazi od 4 km kod fudbalksog trena pored jezera u 11 časova za kadete (četiri kruga) i mlađe kadete (dva kruga). Od 13 časova voziće muškarci – elita i do 23 godine (osam krugova), žene – elita (pet), juniori (šest), juniorke (četiri) i mastersi (dva kruga).
Prošle godine na Šampionatu Srbije na Stražilovu, najbolji u eliti bio je Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog, do 23 gdine Aleksa Marić iz Crvene zvezde, dok je najbolja dama bila Nikoleta Mitrović iz Orlovca Sistem FTO. U juniorskoj trci slavio je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, dok je kod juniorki pobedila Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad koja je bila i vicešampioka u eliti.
Najbolji u trci mastersa bio je Aleksandar Mirković iz Fanatika, dok je kadetsku titulu osvojio Marko Simijonović iz Orlovca Sistem FTO. Najbolji u trci mlađih kadeta bio je Momčilo Gajić iz Fanatika.
U trkama za amatere najbrži u sport klasi bio je Endre Kalmar iz Kapriola, u fan klasi Jovan Babić (BK Novi Sad) a kod dama Marijana Lauš iz Novog Sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.