Dragan Dostanić ponovo izabran za predsednika Biciklističkog saveza Srbije

posted in: Rezultati | 0
DRAGAN DOSTANIĆ PREDSEDNIK I PETAR ROKVIĆ GENSEK BSS

Dragan Dostanić, dugogodišnji reprezentativac, šef struke u čačanskom Borcu, izabran je ponovo za predsednika BS Srbije sa 28 glasova „za“ i tri uzdržana (dva delegata nisu glasala) na izbornoj Skupštini Biciklističkog saveza Srbije održanoj u Beogradu u domu Narodne skupštine Srbije. Pristvovali su delegati 33 kluba sa pravom glasa od 44 kluba koliko je biračko telo Skupštine BS Srbije.
Na samoj sednici generalni sekretar BSS Petar Rokvić pročitao je pismo drugog kandidata za predsednika BSS dr Margit Savović kojim je povukla kandidaturu zbog velikih obaveza na Pedagoškom fakultetu u Jagodini kao i zbog trenutnih zdravstvenih problema, tako da se javno glasalo za izbor jednog kandidata.
– Trudiću se, uz pomoć članova UO ali i sportskih radnika u klubovima bez koji nema uspeha u našem sportu, da u narednom mandatu još više omasovimo biciklizam, i treći ciklus budemo u olimpijskoj porodica i da konačno počnemo da ispunjavamo san generacija biciklista a to je da Srbija dobije velodrom – obećao je Dragan Dostanić zahvalivši se delegatima na poverenju.
Na predlog Dostanića u Upravni odbor BSS sa 31 glasom „za“ jednim „protiv“ i jednim „uzdražanim“izabrani su dr Margit Savović, Miroljub Krstić, Aleksandar Marić, Igor Jemcov, Nebojša Subić, Ladislav Mamužić, Nebojša Popov i Miroslava Bata Uskoković. Dostanić je predložio da predsednik Stručnog saveta BSS bude nekadašnji reprezentativac, sada direktor Policajca Radomir Pavlović.
Usvojeni su i finansijski izvaštaj kao i izveštaj o radu u kome je istaknuto da je biciklizam u minule četiri godine beležio dobre rezultate, Stević i Jovanović su učestvovali na OI u Pekingu, a Stević je 2007. osvojio titulu na B šamionatu sveta, kao i da su mladi biciklisti Srbije među prvim našpim sportistima ispunili normu za učešće na letnjim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru iduće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.