Hasanović 30. na trci „Oko Bugarske“

posted in: Stare vesti | 0

U poslednjoj, devetoj etapi  Pirdor – Beklemeto (b.c.) – Teteven (145km) na trci „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2 za svetske bodove)  reprezentativac Partizan Pauer muva  Esad Hasanović je osvojio 31. mesto i na kraju se plasirao na 30. poziciju u generalnom plasmanu u konkurenciji 88 biciklista koji su završili trku.
Hasanović je imao zaostatak od 10,50 minuta iza pobednika legendarnog bugarskog biciklista Ivajla Gabrovskog (Nesebar) koji je solo stigao na cilj u vremenu 3:26,121 časova i pobedio peti put put u karijeri „Obikolku“!…


Etapu je na 43. mestu završio Žolt Der sa 10,56 minuta zaostatka. Odustali su Ivan Stević, Nebojša Jovanović i Marko Stanković, a ranije i Jovan Zekavica.
– O ovoj pobedi Gabrovskog, koji se na drum vratio posle godinu i po dana, pričaće se godinama – kaže selktor Radiša Čubrić.- Došao je na calj u stilu „sam protiv svih“ sa 3,41 minut prednosti i deklasirao rivale, osvojivši „žltu flanelku“ u velikom stilu. On je neomiljen među biciklistima, svojeglav i prgav, kontroverzan je u svakom pogledu, ali za ovu vožnju skidam mu kapu! Mi smo taktički povukli Stevića, a dan ranije i Zekavicu da uhvate malo vazduha do SP0 u Kopenhagenu. Stanković i Jovanović nisu izdržali tešku završnu etapu posle skoro 1.300 km.
Gabrovski je posle Beklemeta, koji je osvojio Rus Firsanov, dodao gas, pobedio drugi brdski cilj i odmakao rivalima. Drugo mesto u etapi  sa 3,02 minuta zaostatka na cilju u Tetevenu zauzeo je Rus Sregej Rudaskov, a treće u istom vremenu takođe Rus Timofej Kritskij (obojica Itera Kaćuša).
Ivajlo Gabrovski je u generalnom plasmanu trijumfovao sa 29:02,53 časova. Na drugom mestu trku je završio Bugarin Martin Grašev (Nesebar) sa 2,07 minuta zaostatka, dok je treći takođe Bugarin Svetislav Čanlijev (Konja – Turska) sa3,38 minuta slabijim vremenom. Hasnović na 30. mestu ima 11,40 minuta slabije vreme, a 57. je Žolt sa 37,22 minuta zaostatka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.