Stević, Kasa, Zekavica, Veličković, Borisavljević i Stevanović na SP

posted in: Stare vesti | 0

Selektor seniorske reprezentacija Radiša Čubrić i selektor juniora Saša Gajičić, odredili su bicikliste za Šampionat sveta koji će se održati u Kopenhagenu u Danskoj od 21. do 15. septembra.
U kategoriji elita Srbija će imati samo jednog biciklistu i to Ivana Stevića, koji se, na neki način, sam izborio za pravo da vozi u najjačoj konkurenciji jer je plasiran među 200 na rang listi Evropa tura (trenutno je 51. sa 167 bodova) što je obezbedilo Srbiji jedno mesto na SP…


U konkurenciji biciklista do 23 godine prijavljeni su Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka i Jovan Zekavica ponikao u čačanskom Borcu, član Partizan Pauer muva.
Selektor juniora Saša Gajičić odlučio se za Miloša Borisavljevića iz Metalca, Aleksu Veličkovića iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac) i Đorđe Stevanovića iz niškog Železničara MBN. Gajičić je bolestan i neće voditi podmladak u Kopenhagen.
-Ovo je, objektivno, ono najbolje što trenutno imamo – kaže selektor Čubrić.- Stević i Zekavca su vozili na trci „Oko Bugarske“, kao ustalom i brojni biciklisti iz regina koji će takođe startovati u Kopenhagenu, a Kasa se pripremao po posebnom programu u Sloveniji. Zekavica je odustao dve etape pre kraja, a Stević u poslednjoj etapi, nije bilo svrhe trošiti snagu …
Vozači do 23 gdine startovaće 23. septembra, juniori 24. septembra a elita 25. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.