Ivan Stević u Kragujevcu obukao žutu majicu na trci „Kroz Srbiju“

posted in: Stare vesti | 0

Srpski olimpijac iz Partizana Ivan Stević, u majici turskog „Salkano tima“, obukao je žutu majicu Pošte Srbije Vestern uniona SAP i Si T na trci „Kroz Srbiju“ pošto je u drugoj etapi od Nipa do Kragujevca (146 km) osvojio treće mesto! Stević, pobednik trke „Kroz Srbiju“ 2011. je drugi put u dva dana bio na pobedničkom postolju, jer je i u prvoj etapi u Nišu takođe bio treći.
U etapi je slavio italijanski biciklista Enriko Rosi iz ekipe Meridana (Hrvatska) koji je stazu prešao za 3:42,33 časova. Drugo emsto pripalo je Adamu Vadeckom (Poljska Markpol tim) dok je treći stigao Stević.
U generalnom plasmanu, Stević ima vreme 4:50,30 časova, Rosi na drugoj poziciji ima jednu sekundu zaostatka, dok trećeplasirani Maksimilijan Rikeci (Argentina, Nipo Japan) ima dve sekunde zaostatka…
Etapu je obeležila žalba vođa nekoliko ekipa posle koje je UCI komesar Milan Dvorščik (Slovačka) prvo distancirao Rosija sa prvog mesta u etapi i za pobednika proglasio Vadeckog, a drugo mesto dodelio Steviću. Naime, Rosi je na oko 300 metara pre cilja na krivini pred mostom preskočio biciklom preko pešačkog ostrva i skratio, praktično, doduše neznatno, stazu posle čega je došlo do pada nekoliko biciklista što je usporilo ostatak karavana. To je dalo malu prednost Rosiju koji je liniju cilja prošao sa dve sekunde prednosti pred velikom grupom. Posle većanja, komesar je preinačio odluku, Rosiju je vratio pobedu, ali je ujedno i celoj grupi dao vreme pobednika pa je takav resplet Steviću doneo žutu majicu! Rosi je pre pet dana pobedio na trci „Oko Slovačke“ koja je u istoj kategoriji kao naša trka.
Ovogodišnja 52. trka „Kroz Srbiju“ se vozi pod sloganom „Turizam, kultura i biciklizam zajedno“ uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva kulture, informisanja i informatičkog društva, Ministarstva omladine u sporta Srbije, MUP Srbije i Republike Srpske, graničnih policija Srbije i BiH i gradova etapnih mesta Niš, Kragujevac, Bajina Bašta, Ruma, Sremska Mitrovica i Beograd.
U sponzorskom pulu su i Sosijete ženeral banka, Delta motors Be – Em – Ve, BRM Festina, Boksit AD a zvanično piće je Prolom voda. Medijski sponzor je RTS TV Beograd.
Treća etapa je u četvrtak 14. juna od Kragujevca do Bajine Bašte (172,6 km).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.