Kasa u prvih deset na trci „Oko Slovačke“

posted in: Stare vesti | 0

Paklena, druga etapa trke „Oko Slovačke“ (kategorija 2.2) dobro je protresla karavan! Među prvih deset na cilju posle 180 km vožnje oko Handlove, našao se samo Gabor Kasa reprezentativac subotičkog Spartaka i to sa preko tri i po minuta zaostatka u odnosu na pobednika mladog ruskog profesionalca iz Itera Kaćuše Nikite Novikova koji je zabeležio vreme 4:18,56 časova…


– Hasanović i Kolumbijac Čavez su bili u begu, ali su ulovljeni i kada je ponovo pobegla grupa, dok su vukli vozači Virpula bilo je izgleda da se dostignu. Kada su oni stali, grupa je odmakla i na cilju je Novikov pobegao dvojici biciklista iz hrvatskog profi tima Loborika Dančuloviću i Durašeku – kaže selektor Radiša Čubrić.- Ostali srpski vozači Ivan Stević, Esad Hasanović, Jovan Zekavica, Dragan Spasić i Žolt Der su došli sa glavnom grupom sa preko četiri minuta slabijim vremenom. Šteta što Kasa nije sačuvao treće mesto u generalnom plasmanu. Sada moramo da se borimo za plasmane u etapama i nove svetske bodove.
Novikov je u etapi imao dve sekunde bolje vreme od Dančulovića (Hrvatska, Loborika) i tri sekunde prednosti u odnosu na Durašeka (Loborika). Obukao je i žutu majicu i u generalnom plsmanu vodi sa  7:51,33 časova. Vodi sa deset sekundi prednosti u odnosu na Dančulovića i 14 sekundi prednosti u odnosu na Durašeka.
Treća etapa je Rajec – Liptovski Mikulaš od 138 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.