„Kompi trenažer“ krstari Srbijom

posted in: Stare vesti | 0

Predsednik Stručne komisije Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, profesor, preporučio je upotrebu „Kompi trenažera“ svi klubovima i trenerima i njegova ideja da se sa ovom veoma korisnom spravom, koju u svetu koriste svi vrhunski biciklisti, upozna najširi krug stručnjaka u Srbiji i da se testira što veći broj biciklista, se već sprovodi!

– Na stadionu Partizana u Humskoj, testirali smo na „Kompi trenažeru“ bicikliste profi ekipe „Partizan Srbija“ – kaže sportski direktor ekipe Dušan Banović, koji se među prvima upoznao sa trenažerom. – Prisustvovali su i selektor juniorske reprezentacije Srbije Saša Gajičić i novosadski trener i predsednik kluba Novi Sad Nemanja Vajs. Trenažer je veoma koristan, ne samo kada želimo da „snimimo“ trenutnu formu bicikliste, već i u procesu treninga, naročito kada vremenski uslovi nisu dobri. Tada na njemu možete u sali da simulirate vožnju u različitim situacijama, na ravnom, u brdu, po vetru… On vam, takođe, pokazuje i da li biciklista dobro pedalira, možete da odredite snagu kojom pritiska na svaku pedalu, kakva mu je potrošnja kiseonika, kakav mu je puls u ekstremnim situacijama… Sjajno je da je Biciklistički savez Srbije nabavio „Kompi trenažer“i siguran sam će biti korisno iskorišćen.
Na testiranju su bila dvojica iskusnih biciklista Esad Hasanović i Nikola Stefanović, kao i mladi vozači crno belih Aleksandar Mitić, Stefan Jovanović, Filip Pavlović i Luka Kotur. Planirno je da Banović i Vajs, narednih dana urade testove sa biciklistima kluba Šumadija iz Aranđelovca, a potom će Saša Gajičić i Dušan Banović sa trenažerom obići klubove u Kraljevu, Čačku i Kragujevcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.