Seminari „Planom do forme“ ovog vikenda u Novom Sadu

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički klub Elit iz Novog Sada i „Dunavski kup“, odrganizvaće ovog vikenda seminare  za trenere, bickliste i amatere „Planom do forme“ u Novom Sadu u prostorijama Saveza sportova Novi Sad u Masarikovoj ulici 25 u velikoj sali na trećem spratu.  Oba dana početak je u 10 časova.

– Zbog velikog interesovanja, odlučili smo da ponovimo seminar „Planom do frome 1“ i on će se održati u subotu 20. novembra – kaže predsednik BK Elit naša proslavljen biciklistkinja Eva Hatala. – Mnogi treneri nisu mogli da ga prate proletos, pa smo im izašli u susret a ponovo će predavači biti Tibor Tarjan, biciklistički trener, Monika Belanović  diplomirani trener fitnesa i Nebojša Subić nacionalni komesar UCI. Teme su „Planiranje biciklističke sezone“, „Fiziologija srčane frekfencije“, „Dopunska ishrana“, „Razni aspekti pristupa izdradi godišnjeg plana“ i „Zašto UCI licenca amaterima“. Pošto se teme dva seminara nadovezuju, dobo je da i ostali učesnici isprate i prvi deo i obnove gradivo.

Drugi deo seminara, koji je inače bio planiran da se održi u aprilu pa je odložen, je u nedelju 21. novembra takođe od 10 časova. Učesnike i goste pozdraviće Eva Hatala a prve dve teme su  „Laktaši i trenažni proces“ (predavač prof. Dr Franja Fratrić) i „Sportska ishrana“ (Monika Belanović), a od 14, 30 su čak dve radionice sa jednom temom “Izrada plana za poslednjih osam mikrociklusa do glavnog takmičenja“.  Radionicama će rukovoditi Tibor Tarjan. U trećem delu radionica će se govoriti i na temu „Instant forma“.

Biće predstavljena i knjiga „Dijagnostioka treniranosti sportista“ autora Nenada Sudarova i Franje Fratrića. Po završetku, podeliće se sertifikati učesnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.