Trka „Banjaluka – Beograd“ iduće godine u UCI kategoriji 1.2

posted in: Stare vesti | 0

Trka „Banjaluka – Beograd“ održaće se iduće godine od 22. do 24. aprila i oba dela biće u kategoriji 1.2 za UCI bodove, zaključeno je na sastanku predstavnika organizatora, istaknutog biciklističkog radnika iz Banjaluke, generalnog sekretara BS BiH Tihomira Kuvalje i direktora Partizana Branka Banovića, profesora. Sastanak je održan u Beogradu a prisustvovao je i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.

– Složili smo se da i iduće godine trka krene iz Banjaluke jer domaćini iz baljalučkog BSK organizuju povodom Dana Banjaluke tradicionalni kriterijum koji privlači izuzetnu pažnju, okuplja veliki broj gledalaca i predstavlja prvorazredni sportski događaj – istakao je Branko Banović. – Prvi deo biće najverovatnije na istoj stazi kao i prošle godine od Banjaluke do Brčkog, a sutradan će se voziti od Bjeljine do Beograda. Partizan je već pripremio zahtev da trke uđe u centar Beograda i da cilj ne bude na nekoj livadi, već pred gledaocima. Takođe, pokušaćemo da napravimo i mi kriterijum u Beogradu po završetku drugog dela, ali će to zavisiti, pre svega, od podrške grada jer u tom slučaju moramo da platimo jedno noćenje ekipama.
Trka „Beograd – Banjaluka“ je ranijih godina ulazila u programe i resornog ministarstva i Sekretarijata za sport i omladinu Beogradu i Branko Banović veruje da će i dogodine biti događaj od interesa i za Srbiju i za Beograd, koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju:
– Očekujemo pomoć društveno sportskih organizacija Beograda i Srbije, kao što organizatori u Banjaluci imaju podršku grada i Republike Srpske. Ali, trudićemo se i da angažujemo agenciju za merketing i da pokušamo da formiramo i sponzorski pul, privučemo zainteresovane firme da nam pomognu u ovom zajedničkom poduhvatu. Trka je za nekoliko godina stekla veliki ugled u regionu, dolaze sjajne ekipe i posebno je važno da je organizujemo u 1.2 kategoriji za svetske bodove jer dogodine naš biciklizam hvata poslednji voz za London i svaki poen osvojen do 31. decembra 2011. ići će na konto Srbije koja mora da bude među 24 nacije u Evropa turu da bismo imala biciklistu u olimpijskoj trci – istakao je Branko Banović.
Prošle godine u prvom delu od Banjaluke do Modriče pobedio je Slovenac Jure Zrimšek iz Save, deset svetskih bodova za peto mesto pripalo je Nikoli Kozomari iz Partizana, a osam Žoltu Deru (Partizan) za šesto mesto. Pet bodova dobio je Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN za osmo mesto. U drugom delu od Bjeljine do Beograda, koji nije donosio UCI bodove jer crno – beli nisu mogli da zatvore finansijsku konstrukciju za nagradni fond, pobedio je Matej Marin iz Perutnine, peti je bio Der, šesti Aleksandar Dukić iz Železničara MBN a 11. Predrag Prokić iz Radničkog (Kragujevac).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.