Marko Ćurčić pobedio na „Novogodišnjem ciklo krosu“, Popović slavio poslednjoj trci

posted in: Stare vesti | 0

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog „Progresiva“ pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji elita u „Novogodišnjem ciklo krosu“. Na stazi u Studentskom parku u Novom Sadu, u poslednjoj, trećoj, trci slavio je Boris Popović iz novsadskog „Ris sajklinga“, Ćurčić je zauzeo drugo mesto i obezbedio ukupan trijumf.
U kategoriji biciklista do 23 godine, slavio je Steva Klisurić iz Jednote (Šid) koji je bio ukupno treći u apsolutnoj konkurenciji jer su startovali zajedno elita, do 23 godine i mastersi. Bojan Tešević iz Fanatika je zauzeo peto mesto u upsolutnoj konkurenciji, bio je drugi u kategoriji vozača do 23 godine i to mu je donelo i prvo mesto u generalnom poretku.  Najbolji masters bio je  Branislav Matić (Fanatik), prošlogodišnji pobednik ovog takmičenja, dok je Zoran Živković (Radnički, Kragujevac) osvajanjem četvrtog mesta  obezbedio ukupnu pobedu.

Najuspešnija  dama bila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad i u posledoj trci a i u ukupnom poretku. Miloš Havrličak (Jednota) pobedio je u poslednjoj trci za mlađe kadete i osvojio i ukupno prvo mesto. Juniorka Fanatika Nevena Davosir slavila je u trećoj trci i u konačnom poretku, dok je kadet BK Novi Sad Slobodan Stanković pobedio u trećoj trci, ali je lovor za konačni plasman pripao Slobdanu Babiću iz Fanatika koji je bio četvrti u poslednjoj trci.
U hobi klasi individualac Damir Kovčić je slavio u trećoj trci i u generalnom plasmanu.
Trku je organizovao klub Elit, a suorganizatori su bili BS Vojvodine i BS Novog Sada. Prve dve trke organizovali su klubovi Fanatik i Velo. Zajednički, obezbedili su i skromne novčane nagrade u obliku vaučera za kupovinu u radnjama Fanatik i Zlatara Tarjan.
Rezultati poslednje, treće, trke – elita, 18,7 km, prosek 22,9 km na čas: 1. Boris Popović (Ris sajkling) 48,50 minuta, 2. Marko Ćurčić (Progresiv – isto vreme, Steva Klisurić (Jendota) 49,22 minuta itd.
Generalni plasman: 1. Ćurčić 38 bodova, 2. Bojan Tešević (Fanatk) 56, 3. Steva Klisurić (Jednota) 49 bodova itd.
Do 23 godine: 1. Klisurić, 2. Tešević, 3. Nemanja Kraljić (Fanatik).
Generalni plasman: 1. Tešević 56, 2. Klisuić 49, 3. Kraljić 44 boda.
Mastersi: 1. Branislav Matić (Fanatik), 2. Ivan Davosir (Fanatik), 3. Slobodan Radovanović (Jednota, Šid) itd.
Generalni plasman: 1. Zoran Živković (Radnički, Kragujevac) 65 bodova, 2. Matić 64, 3. Davosir 51 bod.
Juniori: 1. Aleksandar Bukvić (Vojvodina), 2. Branislav Vrančić (Fanatik), 3.  Milorad Stoičić (Fanatik) itd.
Generalni plasman: 1. Bukvić 30, 2. Marko Bogdanović (Ris sajkling) 30, 3. Stoičić 26 bodova itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.