Nova pobeda Jovana Zekavice!

posted in: Stare vesti | 0

Trka se vozila u Rock Hillu, kružna trka 140km, sa blagim kupserima ali pretežno ravna. Kada je trka krenula nisam se osećao baš najbolje, plus na sve to padala je i kiša i duvao jak vetar. Glavni neprijatelji biciklista! Trka se odigravala brzo iako je kiša bila glavni faktor koji ometa. Bilo je nekoliko begova od drugih timova, ja sam samo sedeo u grupi i čekao svoju priliku u zadnjem 3. krugu. U kom su usledili napadi drugih ekipa koje sam uspep da neutrališem i čak napadnem i sa manjom grupom od 10 vozača odem u beg koji je trajao više od pola kruga. Na trenutak je izgledalo da je to gotova priča, ali vozači iz drugih timova nisu saradjivali pa nas je grupa uhvatila. Zadnjih kilometara vozilo se jako, nekoliko timova je pravilo tako zvane “voziće” za sprint. Ja sam ima dobru poziciju u prvih 5-6 vozača . Tako da sam izbegao neometano 2 pada koja su se desila u zadnjh 2 km. Sprint je bio dug, širok put i pravac. Čekao sam svoju priliku, pratio sam 2 vozača kada su krenula da sprintaju prerano i izleteo na zadnjih 250m i sa velikom razlikom prošao kroz cilj!!! Ovo mi je druga pobeda u US nacionalnom kalendaru. Zadovoljan sam svojom formom trenutno. Sledeća trka je i jedna od težih u sezoni Battenkill sa dve etape, od po 200km  i lošim putem, indentična kao na Pariz Rubeu. Nadam se da ću biti spreman za taj izazov!!!
POZDRAV!!!

Druga pobeda Jovana Zekavice u SAD

Jovan Zekavica, izdanak biciklističke škole čačanskog Borca, sada član ekipe BMC Hinkepi sportska oprema u SAD (samo za vozače do 23 godine) pobedio je na trci Rok Hil u SAD na stazi od 140 km iz nacionalnog kalenadra SAD. Ovo je druga pobeda Zekavice u majici ovog tima jer je sredinom marta slavio i u Klemsonu u SAD na stazi od 110 km. Pre te trke svojio je i četvrto mesto u generalnom plasmanu u etapnoj trci takođe iz nacionalnog kalendara.
– Trka u Rok Hilu se vozila po veoma lošem vremenu uz kišu i jak vetar koji je uvek najveći neprijatelj biciklista, pa ipak je bila veoma brza – kaže Zekavica (21 godina).- U trećem, poslednjem krugu, pobegao sam sa grupom od desetak vozača i činilo mi se da je sve rešeno. Međutim, nije bilo saradnje, ostatak karavana nas je ulovio i u poslednjih nekoliko kilometara išlo se „do daske“. Ekipe su počele da prave „voziće“ za sprint, bio sam oprezan i kada su dvojica biciklista krenula, pošao sam za njima i iskoristio sam priliku u poslednjih 250 metara da „izletim“. Sprint je bio na šrokom, ravnom, putu, i pobedio sam za dužinu bicikla.
Naredni veliki izazov Zekavice biće trka Betenhil sa dve etape od po 200 km koja će se bodovati u visokoj HC kategoriji za rang listu SAD:
– Ova trka je u SAD ono što je „Pariz – Rube“ u Evropi, sa mnogo deonica po makadamu i sa lošim putevima. U dobroj sam formi i nadam se da dužina etapa neće biti problem – dodao je Jovan Zekavica, koji je etapnu trku krajem marta „Redlands klasik“ u kategoriji 2.2 završio na 46. mestu u konkurenciji 119 biciklista koliko ih je došlo na cilj.
Zekavica je otišao u ovaj tim na preporuku srpskog selektora Radiše Čubrića koji je posle odlaska u SAD 1990. jedno vreme vozio sa Hinkepijem u ekipi. Prošlu sezonu Zekavica je proveo u Partizanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.