NOVA UPRAVA ZA BOLJI RAD

posted in: Stare vesti | 0
Novi i stari predsednik Dr Vladimir MIlošević i Milisav Marinković

– Novi predsednik kluba dr Vladimir Milošević.
– Imenovan novi Upravni odbor.
– Ambicije kluba stvaranje uslova za funkcionisanje seniorske ekipe

Stari predsednik kluba Milisav Marinković izrazio je želju da dalje aktivnosti u klubu preuzmu mlađi, pa je za novog predsednika jednoglasno izabran poznati čačanski lekar, zaljubljenik u biciklizam, dr Vladimir Milošević. Izabran je i novi Upravni odbor, a na mestu generalnog sekretara kluba i dalje je ostao Dragan Dostanić. On je istakao da će klub nastaviti da forsira vozački kadar, a biće regrutovani i novi članovi. Klub trenutno ima sve selekcije u mlađim kategorijama: poletarce, kadete i juniore, dok seniorsku ekipu nema već nekoliko godina. Ove godine će klub imati dva seniora koji će voziti za Borac. To su Marko Danilović, koji je izašao iz juniorske ekipe i Jovan Zekavica, koji je otišao u Ameriku, ali će na domaćim šampionatima nastupati za Borac.

Šef stručnog štaba i prvi trener u klubu biće Predrag Prokić, takmičar koji je dugo godina vozio u Borcu, nastupao i za američke profesionalne ekipe, ali je na zalasku svoje karijere izrazio želju da se uključi u rad domaćeg biciklističkog kluba.
Da će Jovan Zekavica, o kome smo pisali u prošlom broju nastaviti profesionalnu karijeru bilo je očekivano, komentariše Dostanić:
– To je bio normalan sled događaja za njega i tek očekujemo prave rezultate. Mi nemamo uslove za njegovu profesionalnu karijeru i zbog toga i odlazi u Ameriku. Nekoliko takmičara koji su ponikli u Borcu voze za druge klubove kao seniori. Nova Uprava ima zadatak da stvori uslove da deca koja prelaze iz juniora u seniore imaju gde da nastave svoju karijeru.
Biciklistički klub Borac je na budžetu Grada sa određenim iznosom srdstava, ali imaju i donatorsku pomoć prijatelja kluba. Međutim, to je dovoljno samo da se pokriju režimski troškovi, napominje Dostanić. On je najavio i neke od aktivnosti koje će klub organizovati ove godine:
– Prezentovaćemo biciklizam u školama, i u smislu sporta i u smislu zdravstva, kako bi što više popularizovali ovaj sport. Organizovaćemo i opštinska prvenstva Čačka, na kojima ćemo regrutovati talentovane vozače, mlađe kategorije slaćemo na republička prvenstva. Organizovaćemo i nekoliko rekreativnih izleta u okolini Čačka, jer znamo da u našem gradu ima dosta onih koji se rekreativno bave biciklizmom.
Svim mladim biciklistima, koji imaju ambicije da postanu “veliki” vozači, poput već sada mladog Zekavice, Dostanić je poručio da se pridruže BK Borac:
– Dovoljno je da vole sport, klub ima tradiciju, iskustvo i znanje da ih izvede na profesionalni put. Treba da dolju u klub i pokažu želju i volju, a mi smo tu da im pomognemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.