Reprezentacija na EŠ u Turskoj, „Partizan Srbija“ u Kini, mladi olimpijci u Lozani, a planici na Stražilovu za vikend!

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistička sezona je u punom zamahu! Srpski biciklisti rasuti su po svetu – profi tim „Partizan Srbija“ startovaće u subotu na trci „Oko jezera Ćinhua“ u Kini, za vikend će se reprezentacija Srbije za vozače do 23 gdine boriti za plasmane na Šampionatu Evrope u durmskoj vižnji u Ankari u Turskoj, dvoje mladih srpskih biciklista, učesnika Letnjih olimpijskih igara mladih u Singapuru u avgustu, su u kampu Međunarodne biciklističke unije (UCI) u Lozani, a najbolji srpski biciklisti u planinskom biciklizmu će se na Stražilovu 18. jula boriti za nacionalne šampionske titulu!

Reprezentacija Srbije za vozače do 23 godine, koju vodi selektor seniora Radiša Čubrić, stigla je posle 24-časovnog putovanja kolima u Ankaru gde će se održati Šampionat Evrope za juniore i bicikliste do 23 godine. Srbija neće imati predstavnike u juniorskoj konkurenciji.

– Smestili smo se u hotel, vozači su već na treningu, da isteraju umor iz nogu posle dugačkog puta. Staza nije mnogo teška, krug je 14,3 km i u razgovoru sa trenerima ekipa koje su već stigle, čuli smo da će najveći neprijatelj biti velika vrućina i vetar – naglasio je Radiša Čubrić.- Vozićemo samo drumsku trku 18. jula, 14 krugova, a na spisku su Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, Jovan Zekavica iz ekipe Partizan Srbija i Jovan Rajković iz niškog Železničara MBN.

„Partizan Srbija“ ima čast da kao prva srpska profi ekipa učestvuje na trci HC 2 kategorije „Oko jezere Ćinghui“ sa nagradnim fondom od 300.000 dolara. U vođstvu su Dušan Banović i Nikola Jakovljević dva mlada trenera, a na listi vozača su Ivan Stević, Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara i Svetislav Blagojević.

Dvoje olimpijca Srbije za prve Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru u agustu Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad i Lazar Jovanović iz Borca, otputovalo je u kamp Međunarodne biciklističke unije UCI u Eglu kraj Lozane gde

će provesti nekoliko dana na pripremama i obuci. U Singapuru će voziti i Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije i Filip Pavlović iz Partizana, a završne pripreme biće na Bledu…

Šampionat Srbije u planinskom biciklizmu održaće se 18. jula na stazi na Stražilovu na Fruškoj Gori. Krug je 4,6 km, elita vozi sedam krugova, juniori i mestersi pet, kadeti tri, mlađi kadeti jedan krug. U ženskoj konkurenciji, elita će vozi četiri kruga, juniorke tri, a mlađe kadetkinje jedan krug. U hobi sport klasi staza je tri kruga, u hobi fan jedan, dok će žene u hobi sport klasi voziti dva kruga. Start trke mlađih kategorija i hobista je u 11 časova, od 13 časova startuju ostale ketegorije. Organizatorti su novosadski Fanatik i BSS, a pomogle su i firme Pansport, Red Bul, Orion Telekom…Prošle godine, takođe na Stražilovu, titulu u eliti osvojio je Bojan Đurđić dok je najbolji vozač do 23 godine bio Oliver Štrbac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.