Trojica Užičana kreću na biciklima do Barselone

posted in: Stare vesti | 0

Trojica užičkih zaljubljenika u biciklizam, Milorad Dragašević, Vidoslav Andžić i Vlade Ševkušić, članovi užičkog Biciklističkog udruženja Ciklon, krenuće u četvrtak 15. jula na interesantnu turu do Barselone, dugačku čak 2.000 kilometra!

– Cilj je da popularišemo sportsko – rekreativni biciklizam, jer u ovome ima i dosta sportskih elemenata pošto treba imati snage i kuraži da se ostvari ovako dalek put, ali i biciklistički turizam koji je veoma popularan u svetu i ima mnogo pristalica – istakao je predsednik Biciklističkog udruženja Ciklon Zlatko Milošević. – Takođe, biće ovo prilika ds se steknu nova poznanstva i prijatelji, ciklo turisti i svi koji voze bicikl su uvek rado viđeni gosti…Otvorili su i račun u „Rajfajzen banci“ na koji stižu donacije i pomoć za ovaj poduhvat, a mi im želimo srećan put

Na putu ka Barseloni trojica Užičana će proći i kroz italijanski grad Kasino u pokrajini Lacio sa kojim Užice ima pobratimske veze još od Drugog svetskog rata. Biće ovo i prilika da meštanima ovog italijanskog grada prenesu pozdrave prijatelja iz Užica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.