Srbi u zlatnoj sredini na Kipru

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklisti članovi turske ekipe „Salkano tim“ plasirali su se u zlatnu sredinu na listi učesnika trke „Sanšajn kupa“ kategorije C 1 na Kipru.
Jovana Crnograc reprezetativka BK Novi Sad završila je na 25. mestu od 40 učesnica sa 15,48 minuta slabijim vrmenom od pobednice Dankinje Anike Langvad. Bojan Đurđić as kragujevačkog Radničkog je bio 39. sa 16,10 minuta zaostatka a Aleksa Marić šampion Srbije za vozače do 23 godine iz Crvene zvezde 40. sa 16,11 minuta slabijim vremenom od pobednika trke za elitu Šveđanina Emila Lidgrena. Učestvavalo 60 biciklista. Najbolji plasman od članova Salkano tima zabelžila je Slovenka Tanja Žakelj na 16. mestu…
– Jovana Crnogorac je imala problema sa biciklom i da je sve bilo u rrdu sigurno bi bila u gornjem domu – kaže jedan od trenra „Salkano tima“ Nemanja Vajs, selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu.- Aleksa Marić i Bojan Đurđić se nisu osećali dobro. Intenzivno smo radili u protekle tri nedelje uz nekoliko jakih trka i umor polako stiže.
Već sredinom nedelje „Salkano tim“ se seli u Izrael gde će provesti još nekoliko dana na pripremama i učestvati na dve trke u petak i subotu.
Internacionalnom “Salkano timu” sponzor je turska fabrika bicikala Salkano, najveća u regionu! U ekipi su i još dve Slovenke, Tanja Žakelj nekadašnja svetska prvakinja do 23 godine koja je osma na svetskoj rang listi i Nina Homovec, Belgijanka Fabri Mels, i Turci Hamza Kanzis, Bajram Eroglu i Jusuf Čabak. U vođstvu ekipe je i Slovenac Luka Kodra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.