Trinaest medalja za bicikliste Borca na prvenstvu Srbije

posted in: Vesti | 1

Na prvenstvu Srbije u biciklizmu u disciplinama pojedinačni hronometar i drumska trka biciklisti BORCA osvojili četiri titule prvaka Srbije, ekipno Kadeti, kadet Boško Veličić, Mastersi Slaviša Vesković i Miroslav Bogdanović, pet dugih i četiri treća mesta.


Prvenstvo Srbije u disciplini pojedinačni hronometar održano je u Erdeviku u petak 18.06.2021.godine.
U kategoriji kadeta, koja je bila najmasovnija, Boško Veličić osvojio je prvo mesto veoma ubedljivo. Kod juniora Dejan Cogoljević osvojio je drugo mesto iza trenutno najboljeg juniora Srbije Mihajla Stolića iz Sombora. Mladji kadet Stefan Vučićević osvojio je treće mesto. Kod mastersa u kategoriji preko 40godina pobedio je Slaviša Vesković ispred klupskog druga Tonija Smiljanića, a u kategoriji preko 50 godina pobedio je Miroslav Bogdanović.


Prvenstvu u disciplini drumska trka za mladje kategorije održano je u subotu 19.06.2021.godine na autodromu Beranovac kod Kraljeva. U kategoriji mladjih kadeta očekivala se nova medalja od Stefana Vučićevića, ali napravio je taktičku grešku i na kraju je osvojio četvrto mesto. U kategoriji kadeta takodje se očekivala sigurna pobeda Boška Veličića, ali na polovini staze bio je učesnik jednog pada, što su protivnici iskoristili da se odvoje. Boško uz velike bolove I napore uspeo je da dodje do vodeće grupe, ali nije mogao da sprinta I osvojio je četvrto mesto. Kasnije se ispostavilo da je vozio sa napuknutim laktom, na koji je stavljen gips, tako da zaslužuje sve pohvale za svoju vožnju. Ostali članovi ekipe VukaŠin Jovančević osvojio je deveto mesto, a Boris Mitrović 12 mesto, što je uzrokovalo da ekipa Borca osvoji prvo mesto.


U nedelju 20.06.2021. takodje na autodromu Beranovac svoje Prvenstvo Srbije u drumskoj trci imali su juniori i seniori. Kod juniora Dejan Cogoljević pokazao je izvanrednu vožnju, stalno bio aktivan i u begovima koje je na kraju jedino uspeo da isprati Mihailo Stolić iz Sombora. Sprint izmedju njih dvojice odlučio je pobednika u kome je bolji bio Stolić dok se Cogoljević morao zadovoljiti drugim mestom.
Posle juniora vozili su seniori stazu dugu 135km( 15 krugova po 9km). Biciklisti Borca bili su veoma aktivni, stalno napadali, a najviše se istakao Stefan Stefanović koji je u drugoj polovini trke stalno bio u begu, bilo sam bilo da mu se neko priključivao. Njegova upornost i spremnost sve je oduševila jer se borio protiv daleko brojniih ekipa iz Beograd, Novog Sada, Kraljeva… Dva kruga pre kraja njemu se priključio Dušan Rajović iz Kraljeva koji vozi za Francusku profesionalnu ekipu DELKO. Njih dvojica su zajedno došli na sprint u kome je Rajović bio bolji. Iza njih dvojice drugi Borčev takmičar Marko Danilović uspeo je da se odvoji iz velike grupe i sa drugim srpskim profesionalcem iz Italijanske ekipe VINI ZABU dodje na cilj i osvoji četvrto mesto. Biciklisti Borca jedini su ravnopravno mogli da pariraju srpskim profesionalcima, a nijansa je odlučivala pobednika. Treći biciklista Borca Aleksa Radmilac, kome je ovo prva seniorska sezona nije uspeo da prati glavnu grupu i osvojio je trinaesto mesto. Upravo njegov zaostatak uzrokovao je da ekipa Borca osvoji treće mesto iza ekipa INVIKTABIKE AIK BANKA iz Novog Sada i PARTIZANA iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.