Uroš Jovanović pobedio u prvoj, Aleksa Veličković u drugoj trci “Trofeja sajamskih gradova”

posted in: Stare vesti | 0

Sjajni rezultati srpskih juniora na prestižnoj međunarodnoj biciklističkoj trci “Trofej sajamskih gradova” i oba dana puno postolja naših mladih biciklista na zadovoljstvo organizatora iz kluba Velo i BS Vojvodine kojima su pomogli pokrovitelj Grad Novi Sad, Auto škola “Volan”, Regionalna privredna komoria Novi Sad, Saobraćajna policija Novi Sad, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad, Hotel “Drinić”…


U prvoj  trci Novi Sad-  Kovilj -Šajkaš-Vilovo – Mošorin – Šajkaš-Žabalj-Temerin- Čenej u dužini od 120 km, 79 biciklista raspoređenih u 14 ekipa iz sedam zemalja i srpskih klubva, krenuli su borbeno od starta. Na Titelskom bregu posle drugog prelaza počela ozbiljnija odvajanja da bi na Čeneju u sprintu o pobedniku odlučila dvojica srpskih biciklista. Pobedio je Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadije koji je zabeležio vreme 2:54,19 časova (prosek 41,3 km na čas). U istom vremenu drugi je bio Miloš Borisavljević iz Metalca (Kraljevo) dok je treći stigao Marko Polumirac iz Metalca sa 39 sekundi zaostatka.
–  Ostali takmičari su dolazili u malim grupicama što dovoljno govori o borbenosti vozača. Za vreme prvog prelaska preko Titelskog brega bicikliste dočekao blokiran put na kome se isprečio traktor sa dve prikolice – kaže direktor trke Nebojša Subić.- Ostao u kvaru i to pred crkvom za vreme svadbene ceremonije. Ali, rešili smo problem uz pomoć naših sjajnih saradnika i prijatelja iz saobraćajne policije.  Ova trka se bodovala za Ligu Srbije u juniorskoj kategoriji. Kao uvodno takmičenje na Čeneju održane trke učenika osnovne škole.
Paklena staza oko Petrovaradinske tvrđave, dočekala je učesnike u durgoj trci. Posle pola trke odvojila se grupa od sedam vozača iz koje su se na poslednjih šest krugova izdvojili srpski biciklisti koji su odlučili pobednika. Slavio je Aleksa Veliković iz Šumaidje u vremenu 2:55,17 časova koji je 105 km prešao prosečnom brzinom od 35,90 km na čas. Miloš Borisavljević iz Metalca stigao je drugi sa 29 sekundi zaostatka, dok je treći trku završio Marko Danilović iz čačanskog Borca sa 41 sekund slabijim vremenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.