USPEŠAN NASTUP BORČEVIH BICIKLISTA NA “TRCI KROZ SRBIJU”

posted in: Stare vesti | 0

Na ovogodišnjoj Medjunarodnoj biciklističkoj TRCI KROZ SRBIJU, takmičar BORCA, Jovan Zekavica u generalnom plasmanu pojedinaca osvojio je 19 mesto. Po etapama Zekavica je imao jedno šesto, deveto, 12 i 15 mesto. Od biciklista iz Srbije Zekavica je bio trećeplasiran, dok je u bodovanju mladih takmičara do 23 godine bio drugi. Trku je pobedio Ivan Stević, član Rumunske ekipe TUSNAD, ali veliki doprinos njegovoj pobedi dali su i čačanski biciklisti, žrtvujući svoj plasman. Na trci je startovalo 119 takmičara iz 24 ekipe…

Za Reprezentaciju Srbije nastupili su Jovan Zekavica i Marko Danilović, dok su Stefan Stefanović i Goran Antonijević nastupili za kombinovanu ekipu FESTINA. Trka je trajala 6 dana, startovala je u Nišu 11.06.2013 dodine, a etapna mesta su bili Bor, Kladovo, Požarevac, Sremska Mitrovica I Beograd.
Posle treće etape, Ivan Stević je obukao žutu majicu, simbol vodećeg u karavanu. Posle toga sva taktika je bila da se sačuva žuta majica. Pored članova njegove ekipe najveći doprinos dala je Reprezentacija Srbije i u svim ključnim i prelomnim trenucima kada je bilo rizično da se odvoje konkurenti, Jovan Zekavica , Stefan Stefanović , a pre svih Marko Danilović, dali su neprocenjiv doprinos pobedi Ivana Stevića. U generalnom plasmanu pojedinaca na kraju Marko Danilović je osvojio 52 mesto, mada je do zadnje etape bio na 21 mestu, Stefan Stefanović je osvojio 53 mesto.

Na predstojećim Mediteranskim igrama u Turskoj, na kojima nastupa i Olimpijski komitet Srbije, za biciklističku Reprezentaciju Srbije nastupiće Jovan Zekavica i Marko Danilović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.